Sala Universitas

Cartel exposición Genius loci

Genius loci
Anna Talens

Comisariado: Alba Braza

5 de noviembre 2021  – 11 de marzo de 2022
Sala Universitas
Edificio Rectorado y Consejo Social
Universidad Miguel Hernández de Elche

L’artista valenciana establida a Berlín Anna Talens presenta l’exposició Genius loci a la Sala Universitas de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Una mostra organitzada pel Vicerectorat de Cultura i comissariada per la historiadora de l’art valenciana Alba Braza, que reuneix alguns dels treballs més representatius de la carrera de l’artista. Materials i objectes com l’or, la plata, la calç, la sílice, el cristall, flors, ombres llançades i objects-trouvés descriuen relats sobre el pas del temps, la transformació de les ciutats i les transformacions culturals. Per a la comissària “els materials usats responen a la idea de creatio ex matèria —creació a partir de la matèria— i per això adquireixen la capacitat de contindre Història i microhistòries, es transformen amb el pas del temps i representen al·legories i simbologies que la nostra memòria col·lectiva associa amb conceptes, tant de la cultura occidental com de l’oriental”.

L’artista reflexiona sobre la pròpia existència a través de l’objecte i de les qualitats específiques dels materials. Creacions de factura efímera que tenen en compte tant els espais com els temps que van assistir a la creació d’aquestes; quasi com un egregor o una empremta de memòria que sempre acompanya la materialitat de l’objecte artístic. Entre les instal·lacions, objectes intervinguts, projeccions i fotografies que conformen l’exposició, podrem descobrir part de la investigació artística més desconeguda d’Anna Talens. Instal·lacions de caràcter efímer i site specific situades en espais intersticials o espaces trouvés. En paraules de Braza “les peces ací presentades contenen el genius loci, l’esperit protector del lloc d’arquitectures situades en tres llocs i moments de la vida de l’artista: Carcaixent, la seua ciutat natal; Berlín ciutat en la qual actualment resideix i en la qual està desenvolupant gran part de la seua carrera professional; i Roma, ciutat que va habitar gràcies al programa de residències artístiques en l’Acadèmia d’Espanya a Roma”. 

Anna Talens (Carcaixent, 1978) és artista i Doctora en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. Ha desenvolupat la seua formació internacional en Central Saint Martins College of Art and Design (Londres), The Australian National University (Austràlia), Bauhaus-Universität Weimar (Alemanya) i Fakultät Bildende Kunst – Universität der Künste Berlín (Alemanya). Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives a Europa, els EUA, la Xina o Austràlia, i ha sigut guardonada amb beques i premis com l’Acadèmia d’Espanya a Roma o una Beca per a la realització de projectes de creació artística a l’estranger de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport. 

 


La exposición de esta edición 2021 se inaugura el viernes 5 de noviembre a las 12:30 h. en sala Universitas del Edificio de Rectorado y Consejo Social de la Universidad Miguel Hernández. Se podrá visitar hasta el 11 de marzo de 2022 de 11:00 a 14:00 h de lunes a viernes. El espacio expositivo tendrá un aforo limitado, se deberán respetar las distancias de seguridad entre personas y se utilizará mascarilla en todo momento.

 

Universidad Miguel Hernández de Elche,
Avda. de la Universidad, S/N, 03202 Elche, Alicante
Teléfono conserjería: 966 65 86 04

 [Veure pantalla completa]

Categories