PRECREA (Premis a la Creació de les Universitats Públiques Valencianes)

IV Premis a la Creació de les Universitats Públiques Valencianes PRECREA

Les universitats públiques valencianes, atenent el seu compromís amb la cultura, les arts i la difusió del coneixement, convoquen els IV Premis a la Creació de les Universitats Públiques Valencianes, PRECREA 2023. Aquests premis honorífics estan destinats a guardonar la tasca cultural realitzada per persones, col·lectius o institucions en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Hi ha cinc categories diferents:

  • Premi Carles Santos d’Arts Escèniques, atorgat per la Universitat de València
  • Premi Juana Francés d’Arts Plàstiques i Visuals, atorgat per la Universitat Miguel Hernández d’Elx
  • Premi José Ma. Yturralde de Disseny i Creativitat Tecnològica, atorgat per la Universitat Politècnica de València
  • Premi Isabel-Clara Simó de Creació Literària, atorgat per la Universitat d’Alacant
  • Premi Matilde Salvador de Música, atorgat per la Universitat Jaume I de Castelló

Els guardons, a lliurar aquest 2023, s’atorgaran com a reconeixement a la meritòria labor dels guardonats o de les guardonades en cadascuna de les categories descrites, posada de manifest preferentment a través d’una obra o actuació feta pública o representada durant l’any anterior o, en casos excepcionals degudament motivats, també es podran atorgar com a reconeixement a una trajectòria professional. Per a la concessió dels premis es tindrà en compte la qualitat de les obres, així com la seua significació pel que fa a l’excel·lència i la innovació de la vida cultural i artística valencianes.

Els candidats i/o les candidates seran presentats pels membres del jurat o per les entitats culturals o professionals relacionades amb les activitats artístiques o culturals objecte de cada premi, mitjançant propostes raonades adreçades als vicerectorats competents de cada universitat en funció de la categoria del premi.

Descarregar bases PRECREA

Descarregar concessió dels IV Premis a la Creació de les Universitats Públiques Valencianes