Eixides culturals

Un lloc per a visitar

Relleu

Coneix el bonic poble de Relleu situat a la comarca de la Marina Baixa i envoltat per muntanyes, i la seua espectacular passarel·la de la presa.

Escoltar àudio de Relleu (2 minuts, 58 segons) (Castellà)

Descarregar la transcripció de l’àudio Relleu


Calpe

Calp és un municipi situat en la costa nord de la provincia d’Alacant, a la comarca de la Marina Alta.

Escoltar àudio de Calp (2 minuts, 52 segons) (Castellà)

Descarregar la transcripció de l’àudio Calp


 

 

La Ruta dels 8 pobles de la Vall de Gallinera

La Ruta dels 8 pobles és una bonica excursió que connecta els 8 pintorescos pobles de la Vall de Gallinera en l’interior de la comarca alacantina de la Marina Alta. Un vall preciós ple de racons naturals, de despoblats moriscos i on se situen els 8 petits nuclis urbans: Benirrama, Benialí, Benissivà, Benitàia, La Carroja, Llombai, Alpatró i Benissili.

Escoltar àudio de La Ruta dels 8 pobles de la Vall de Gallinera (3 minuts. 36 segons) (Castellà)

Descarregar la transcripció de l’àudio de La Ruta dels 8 pobles de la Vall de Gallinera


Parcs naturals de El Fondo i les Llacunes de La Mata i Torrevella

Aquests dos parcs naturals, junt amb les salines de Santa Pola, formen un triangle d’aiguamolls, d’una importància crucial per al desenvolupament dels cicles biològics de nombroses espècies, que utilitzen tant en les seues migracions com en la seua nidificació i hivernada.

Escoltar àudio sobre Parcs naturals de El Fondo i les Llacunes de La Mata i Torrevella (4 minuts. 2 segons) (Castellà)

Anar a la transcripció de l’àudio Parcs naturals de El Fondo i les Llacunes de La Mata i Torrevella (Castellà)


Castell de Guadalest i el seu embassament

El Castell de Guadalest forma part de l’associació Los pueblos más bonitos de España i va ser declarat conjunt històric-artístic en l’any 1974.

Municipi situat en l’interior de la provincia d’Alacant. Des de la fortalesa ubicada damunt d’una penya, hi ha unes vistes magnífiques de la vall i de l’embassament de Guadalest, format per les aigües del riu amb el mateix nom.

Hi ha una ruta circular senzilla que rodeja l’embassament, de 12 km i que es pot realitzar caminant tranquil·lament en 4 hores. Durant el recorregut veurem la pinada mediterrània conformada pel pi blanc; arbustos típics de la regió com ara el romer, bruc i diversos esbarzers; i plantacions de secà com ara oliveres, garroferes i ametlers.

Visitar aquesta vall verda amb el seu embassament color turquesa a la primavera i amb els seus ametlers en flor, és tot un espectacle.

Escoltar àudio sobre el Castell de Guadalest (3 minuts, 20 segons) (Castellà)


Cementeri de San Antonio Abad d’Alcoi i Parc Natural de la Font Roja

El Cementeri de San Antonio Abad d’Alcoi és una de les necròpolis més interesants de la Comunitat Valenciana, inclosa en 2012 en la Ruta Europea de Cementeris Significatius, la qual va ser declarada Itinerari Cultural del Consell d’Europa.

Y continuem la nostra visita pel Parc Natural de la Font Roja en la comarca de l’Alcoià, declarat com tal en 1987; destacant la seua flora, fauna i construccions d’elevat valor arquitectònic i també etnològic, com son les caves o pous de neu.

Escoltar àudio sobre Cementeri de San Antonio d’Alcoi i el Parc Natural de la Font Roja (3 minuts, 15 segons) (Castellà)


El Santuari del Pla de Petracos i Castell de Castells

Descobert en 1980 i declarat Patrimoni de la Humanitat en 1998 per la seua importància artística i històrica, representa una de les més destacades manifestacions d’art Macroesquemàtic d’Europa. El Pla de Petracos és un dels jaciments d’arte rupestre més importants de la Comunitat Valenciana.

Escoltar àudio sobre Pla de Petracos (3 minuts) (Castellà)


Coneix el poble que t’acull

Visites virtuals per les poblacions on tenim campus:

Altea:

Elx:

Oriola:

Sant Joan d’Alacant: