Sala Gris

Cartel The Human Landscape, de Frans van Lent

The Human Landscape
Frans van Lent

11 de juny  – 30 de setembre de 2021
Sala Gris
Ed. Rectorat i Consell Social
Universitat Miguel Hernández d’Elx

La proposta expositiva de Frans van Lent es planteja en tres videoaccions on el cos del performer apareix com a activador i integrador de l’espai, prenent com a centre la pròpia mirada cap al paisatge. En la lògica de mesurar/habitar l’entorn, d’establir noves coordenades no rendibles per a l’habitabilitat, l’artista utilitza el seu cos per a una altra vivència del territori o d’un espai/temps concret. Per a l’autor, en una entrevista fa uns mesos, “qualsevol pot realitzar les meues obres i amb això crear les seues pròpies experiències. Totes les experiències són essencialment personals. Sóc un humà entre d’altres humans “. La subjectivitat de l’experiència, més o menys exacta, és la que estableix les coordenades dels mapes dels llocs. I els llocs no són paisatges, sinó una conceptualització del territori; són paisatges humans.

Frans van Lent, en la recerca d’una trobada més directa amb el seu entorn, realitza performances que qüestionen les pròpies percepcions espacials que tenim assumides. Posa l’accent en el detall del que és petit, rescata el moment i es diverteix amb els innombrables estímuls del que circumda. Angle (2011) ens planteja un joc de reflexos per acostar-se a la natura verda dels seus estudis a l’aire lliure, Aire (2012) executa amb mesura coreografia una passejada a duo pel bosc i Over the sea (2018) restitueix la importància d’un paisatge marítim escocès a través de l’experiència viscuda i caminada per dos interlocutors. Accions mínimes que funcionen com aquest dit assenyalador que dirigeix ​​la mirada cap a la lluna.

Frans van Lent viu i treballa a Dordrecht (Països Baixos). Va estudiar Educació Artística a l’Academie voor Beeldende Vorming a Tilburg i va completar la seua formació amb un Màster en Belles Arts a la MaHKU d’Utrecht. Fa vint anys que és professor a l’Acadèmia Willem de Kooning de Rotterdam. Col·labora habitualment amb artistes de diferent procedència i és comissari d’esdeveniments com el Unnoticed Art Festival celebrat a Haarlem i Nijmegen, els anys 2014 i 2016. També coordina les pàgines TheConceptBank.org i 222logde. La seua praxi artística se centra en el comportament humà dins l’espai públic i en l’observació, processament i redefinició de la visualitat i quotidianitat del paisatge urbà o natural. Utilitza diferents mitjans d’expressió com ara la performance, la fotografia, el vídeo, el so o el text.


L’exposició d’aquesta edició 2021 s’inaugura el proper divendres 11 de juny a les 12:30 h. al vestíbul de l’edifici de Rectorat i Consell Social de la Universitat Miguel Hernández, al costat de la Sala Universitas i la Sala Gris. Es podrà visitar fins al 30 de setembre. L’espai expositiu tindrà un aforament limitat, s’hauran de respectar les distàncies de seguretat entre persones i s’utilitzarà mascareta en tot moment.

 

Universitat Miguel Hernández d’Elx,
Av. de la Universidad, S/N, 03202 Elx, Alacant
Telèfon consergeria: 966 65 86 04

 [Ver pantalla completa]

 

Destacats

Informació important

Cursos d'Estiu UMH

Cursos d'Estiu UMH