Sala Gris

Cartell de l'exposició Blind Blind. Ademanes Brillantes

Blind Blind. Ademanes brillantes

Artista: Diego del Pozo Barriuso
Comissari: Alejandro Simón

10 de març – 23 de juny de 2023
Sala Universitas / Sala Gris
Edifici Rectorat i Consell Social
Universitat Miguel Hernández d’Elx

Quan era xiquet
sabia que les estrelles
només arribarien a ser més brillants
i ens aproparíem a elles
deixant aquesta foscor darrere

Ara que soc major
les estrelles haurien de reposar sobre la meua cara
i quan em trobe a soles
em sent com si estiguera cec

Blind, Hercules and Love Affair

La pràctica artística de Diego del Pozo (Valladolid, 1974) investiga —fent dibuixos o muntant vídeos— les relacions afectives i les relacions de poder, donant a conéixer algunes de les seues constants i algunes de les seues excepcions.

Del Pozo connecta subtilment les trames d’un vídeo viral amb arxius, entrevistes o un relat de ciència ficció per a friccionar els mandats d’un món que imposa la visió com a sentit prioritari, el sistema sexe/gènere normalitzat com a naturalesa o la violència cap a allò rar com a condició naturalitzada.

El seu gust per parar atenció als gestos, tractar d’entendre fins a on arriben, el llenguatge que creen i els llenguatges que vetlen, converteixen el treball en un atresorament de gestos que brillen per les seues maneres, belles o doloroses i impossibles d’ignorar.

Ha realitzat i participat en nombroses exposicions i programes de centres i museus d’art contemporani nacionals i internacionals com la Biennal de La Habana, Biennal Centroamericana, Biennal Sur, Museu Reina Sofía de Madrid, MACBA de Barcelona, Jeu de Paume, Centre George Pompidou de París o Haus der Kulturen der Welt de Berlín. Les seues obres es troben entre altres col·leccions al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía, Madrid; CA2M, Móstoles; MUSAC, León; CDAN, Huesca i Domus Artium 2002, Salamanca.

 


L’exposició d’aquesta edició 2023 s’inaugura el divendres 10 de març de 2023 a les 12:30 hores a la sala Universitas de l’edifici de Rectorat i Consell Social de la Universitat Miguel Hernández. Es podrà visitar fins al 23 de juny de 2023. L’espai expositiu tindrà un aforament limitat, s’hauran de respectar les distàncies de seguretat entre persones i s’utilitzarà mascareta en tot moment.

 

Universitat Miguel Hernández d’Elx,
Av. de la Universitat, S/N, 03202 Elx, Alacant
Telèfon consergeria: 966 65 86 04

 [Veure pantalla completa]