Cicle de cinema en valencià

Cicle de cinema en valencià al Cine Odeon d’Elx

Cartell última pel·lícula Cicle de cinema en valencià

Última pel·lícula del cicle

26 de maig 2022. Alcarràs de Carla Simón

Després de huitanta anys cultivant la mateixa terra, la família Solé es reuneix per a realitzar junts l’última collita. En paraules de la seua directora «Es tracta d’una història sobre la pertinença a una terra, a un lloc. Un drama sobre les perpètues tensions generacionals, la superació d’antigues tradicions i la importància de la unitat familiar en temps de crisi».

Sessions: 20.00 i 22.30 hores
Entrada lliure fins a completar aforament


Sessions anteriors:

Cartel Cicle de Cinema en valencià

20 de gener 2022. Sis dies corrents de Neus Ballús
Sis dies corrents relata una setmana en la vida de Valero, Moha i Pep, treballadors d’una petita empresa de fontaneria i electricitat dels afores de Barcelona. Formada per sis capítols que narren les situacions que sorgeixen quan els protagonistes s’enfronten a una reparació. Cada capítol correspon a un dia de la setmana laboral i es construeix al voltant de la relació que s’estableix entre els protagonistes i els clients que han sol·licitat els seus serveis.

24 de febrer 2022. El ventre del mar de Agustí Villaronga
Juny de 1816. La fragata Alliance de la Marina francesa, embarranca davant les costes del Senegal. Com que els bots disponibles per a l’evacuació no són suficients per acollir tots els tripulants, es construeix una precària embarcació en què obliguen a pujar 147 homes: soldats, mariners, algun passatger i uns quants oficials. El pla previst és que els pots remolquin la bassa fins a la riba però el pànic i la confusió s’apoderen del comboi i tallen la soga de remolc, abandonant la bassa a la seva sort. La gana, la inclemència del mar, la bogeria i una lluita aferrissada es desfermen en aquella bassa a la deriva.

24 de marzo 2022. L’ofrena de Ventura Durall
Violeta rep la visita de la Rita, la dona de Jan, un amor d’adolescència que va marcar la seua vida després d’abandonar-la. Violeta desconeix que la visita de Rita és el primer pas de Jan per intentar reescriure la seva història.