Im Fluss

Exposició, Novetats

Sala Gris

7 de juliol 2023

13 Juliol, 2023 12:30a20 Octubre, 2023 23:59

Báner de Im Fluss

Im Fluss
Artista: Cecilia Barriga

13 de juliol – 20 d’octubre de 2023
Sala Gris
Edifici Rectorat i Consell Social
Universitat Miguel Hernández d’Elx

En ple mes de l’Orgull LGTBIQA+ es mostrarà també a la sala Gris l’obra Im Fluss de Cecilia Barriga en col·laboració amb HAMACA Plataforma d’audiovisual experimental. Una peça videogràfica del 2007 que posa l’accent sobre la visibilitat lèsbica intergeneracional. Dirigida conjuntament amb Claudia Lorenz, mostra a dues dones d’avançada edat que narren la seua complaença per continuar juntes més de trenta anys; i com l’amor i companyerisme els ha portat a una dependència mútua positiva i reflexionen davant la possible desaparició d’una d’elles. A través d’una escena bucòlica d’ambdues nadant en el riu, la seua dutxa, brunyiment i retorn a la llar, un dia de festa, ambdues comparteixen els seus moments de felicitat. Partint d’aqueix àmbit públic que és banyar-se en el riu, Cecilia Barriga aconsegueix en aquestes imatges un alt grau d’intimitat. El personal, el privat i el quotidià és consolidat públicament, reclamant l’una en l’altra la permanència imperible. Transicions entre les esferes privada i pública que incideixen en la idea de flux d’experiències correspostes, de memòria, d’esquena corbades pel temps, de mans clivellades pels anys.

Cecilia Barriga (Concepción, Xile, 1957) va deixar el seu país amb dènou anys per a estudiar a Madrid. En 1984 es va llicenciar en Imatge i So en la Universitat Complutense. En 1994 es va instal·lar a Nova York per a estudiar escriptura de guió i videocreació en la Universitat de Columbia. De retorn a Espanya, ha realitzat nombrosos documentals i reportatges de televisió, sense deixar el terreny de la ficció o el vídeo art experimental. Des de l’inici de la seua carrera en 1982, el seu treball s’ha caracteritzat per una perspectiva crítica, documentant la situació de dones en l’àmbit feminista, així com la construcció d’identitats des de la diversitat. Els seus treballs s’han exhibit internacionalment en museus d’art contemporani (MOMA, Whitney Museum, Museu Reina Sofía, Bilmuseet Umea, Centre Pompidou, entre altres) canals de televisió, i festivals de cinema com a Festival de Cinema Independent de Nova York, Festival de l’Havana, Amiens i Creteil a França, Mostra de Cinema de Dones de Barcelona, Viña del mar a Xile, Independent Hong Kong Film Festival.

Anar a la pàgina de la sala Gris

Cartell:

Cartell de Im Fluss