La llibertat conscient. Teresa Juvé

Exposició

Sala ECO

18 de gener 2022

24 Gener, 2022a24 Febrer, 2022

Banner Exposició La llibertat conscient

Exposició La llibertat Conscient. Teresa Juvé

Del 24 de gener fins al 24 de febrer de 2022
Sala ECO «Espai Cultural Obert»
Edifici Altabix. Campus d’Elx
Horari: De dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 hores, i els dissabtes de 9.00 a 13.00 hores

Exposició de petit format a través de la qual es donarà a conèixer la vida i l’obra de Teresa Juvé. Una proposta ideada per Toni Terrades, comissari de l’Any Teresa Juvé, dissenyada per Vellut i produïda per la Institució de les lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de catalunya. 

L’exposició està organitzada a partir dels apartats següents: De Madrid a Barcelona, Exili i resistència, Amor, Pedagogia i compromís polític, Literatura i humanisme i Llegat vital.

Els ulls savis de Teresa Juvé han vist desfilar davant seu un segle d’història viva d’Europa: la dictadura de Primo de Rivera durant la seva infantesa a Madrid, la Guerra Civil a Barcelona, l’exili a Tolosa, a París, a Montgeron, el retorn a  casa el 1970. Les circumstàncies vitals que ha travessat Teresa Juvé l’han convertit en una humanista en el sentit més ple del terme: algú que ha fet del respecte humà el valor suprem pel qual cal lluitar abnegadament en els contextos més adversos.

Per a més informació visita la pàgina de cultura.gencat.cat

Visita la pàgina de la Sala ECO