Mecenatge cultural

¿Vols ser el/la nostre/a mecenes?

Et proposem aquests projectes seleccionats per l’Oficina del Mecenatge de Generalitat Valenciana:

 

 

INVISIBLES I HEROÏNES  /  Visitar enllaç

«Invisibles i heroïnes» és un projecte expositiu comissariat per Gabriela Vivan Gómez Rojas, professora i investigadora de la Universitat de Buenos Aires (Grup de Metodologia de la Investigació Social – GEMIS) per a la Sala Universitas (ed. Rectorat i Consell Social, campus d’Elx).

Entorn d’un projecte d’investigació col·laboratiu de tall sociològic i artístic, es mostrarà l’obra escultòrica d’artistes i investigadors com Yolanda Herranz (Facultat de Belles Arts de Pontevedra, Universitat de Vigo), Jesús Pastor (Facultat de Belles arts de Pontevedra, Universitat de Vigo), Sergio Leitåo (Facultat de Belles Arts de Pontevedra, Universitat de Vigo), María Jesús Cueto (Facultat de Belles Arts, Universitat del País Basc), Arianna Oddo (Maryland Institute College of Art) i Daniel Tejero (Facultat de Belles Arts d’Altea, Universitat Miguel Hernández, d’Altea).

Perquè aquest projecte es puga dur a terme i tinga una continuïtat més enllà de l’exposició mateix, pretenem invertir tant en el muntatge expositiu (juntament amb el transport i l’assegurança d’obres artístiques) com en la catalogació de l’obra i la realització d’una publicació impresa, la mediació cultural i els honoraris de la comissària i els artistes.

A qui beneficia aquest projecte o activitat?:

A totes les persones interessades en les arts visuals contemporànies i en la incidència en l’entorn social. 

Què s’aconsegueix amb aquest projecte?:

Dinamitzar les xarxes investigadores interdisciplinàries i transnacionals en relació a projectes sociològics/artístics de tall contemporani.

Import mínim i òptim del projecte:

Import mínim: 3.000 euros – Import òptim: 5.200 euros

 

CulturaLAB. ART A L’ABAST DE TOT*S /  visitar enllaç

CulturaLAB és l’aposta del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària que la Universitat Miguel Hernández fa per l’educació artística dins dels seus espais expositius. D’aquesta forma, la UMH cobreix una parcel·la fonamental en els camps educatiu, artístic i social, i es posa al capdavant en el terreny de la mediació artística i cultural.

Amb el projecte «CulturaLAB – Art a l’abast de tothom» pretenem continuar consolidant aquesta iniciativa, i ens encantaria expandir els seus horitzons a través de:

 •  Contractació puntual d’un mediador o mediadora cultural que puga dur a terme les activitats dissenyades en CulturaLAB.
 •  Compra de materials per a les diferents activitats.
 •  Estratègies de comunicació adreçades a centres de Primària, Secundària, de majors, etc., per a l’increment d’activitats per exposició i per a la contractació d’autocars per a afavorir els viatges dels estudiants dels centres a la Sala Universitas.
 •  Posada en funcionament d’«Art amb café», una iniciativa per a implicar la comunitat a través de visites guiades de vint minuts en l’hora del café (o de l’esmorzar).
 •  Posada en funcionament d’activitats de mediació cultural per part del personal de CulturaLAB en diferents centres.

A qui beneficia aquest projecte o activitat?:

Estudiants de Primària, de Secundària, universitaris i universitàries, de programes per a majors i totes les persones interessades en les arts visuals contemporànies. 

Què s’aconsegueix amb aquest projecte?:

Fomentar l’educació artística com a resposta a la manera d’entendre què és o què hauria de ser la universitat, i com aquesta ha de fomentar l’esperit crític i cultural dels seus estudiants i de la societat en general.

Import mínim i òptim del projecte:

Import mínim: 4.000 euros – Import òptim: 6.200 euros

 

MÚSICA PER A TOT*S  / visitar enllaç

La música és una de les apostes fortes de la programació anual del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, amb un protagonisme especial per a la Jove Orquestra UMH (JOUMH), que compta amb seixanta músics, i el Cor UMH (Pneuma), que compta amb altres cinquanta components. Tots dos realitzen concerts en els quatre campus i també en nombrosos municipis de la província.

Perquè la nostra jove banda i el nostre cor acaben consolidant-se i tinguen tot el necessari per a expandir fronteres, necessitem acabar de completar el seu equipament a través de l’adquisició de:

 •  Nous instruments (com una lira, un timbal i un piano portàtil).
 •  Beques d’estudi per als músics i les músiques, i material didàctic.
 •  Uniformes.

A qui beneficia aquest projecte o activitat?:

Estudiants d’arts musicals i totes les persones interessades en la música.

Què s’aconsegueix amb aquest projecte?:

Donar suport a la formació dels nostres estudiants de música, promocionar el seu treball en diferents espais escènics i donar valor a les arts musicals com a element dinamitzador dins del teixit cultural de l’entorn.

Import mínim i òptim del projecte:

Import mínim: 20.000 euros -Import òptim: 32.206 euros

TEATRE PER A TOT*S  /  visitar enllaç

El teatre acompanya la Universitat Miguel Hernández pràcticament des que es va posar en marxa, ara fa ja vint anys. En l’actualitat hi ha quatre aules de teatre i diferents cursos puntuals en què participen al voltant d’unes cinquanta persones que utilitzen l’escena com un mitjà d’expressió. Les persones que integren la Companyia de Teatre UMH assagen i representen un mínim de dos muntatges a l’any que estrenen en la Universitat, però que acaben viatjant pels escenaris de diferents mostres i festivals de tot Espanya.

Com sempre passa en el món del teatre, el seu èxit depén de l’amor que li professen els seus seguidors i el seu públic; per això, per a poder oferir el millor necessitaríem:

 •  Millorar els muntatges escènics i l’atrezzo dels actors.
 •  Implementar amb material d’il·luminació i so.
 •  Possibilitar l’intercanvi entre els nostres grups del campus d’Elx i el campus d’Altea.

 

A qui beneficia aquest projecte o activitat?:

Estudiants d’arts escèniques i totes les persones interessades en la música. 

Què s’aconsegueix amb aquest projecte?:

Donar suport a la formació dels nostres estudiants de teatre, promocionar el seu treball en diferents espais i donar valor a les arts escèniques com a element dinamitzador dins del teixit cultural de l’entorn.

Import mínim i òptim del projecte:

Import mínim: 5.000 euros – Import òptim: 11.000 euros

 

PREGUNTES:

Vicerectorat de Cultura y Extensió Universitària /  Tfn: 965 22 25 41  / vdo.cultextu@umh.es

Destacats

Informació important

Cursos de formació teatral i Participa en la Companyia de Teatre UMH

Cursos de formació teatral / Companyia de teatre UMH