Lliga de debat

Lliga de debat 2017

Cartell_Lliga_genèric_2017 jpgLa Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

El tema de debat de la Lliga de debat 2017 és “Els animals tenen derts?”

IES que hi participen:

IES Almadrava de Benidorm

IES Altaia D’Altea

IES Misteri d’Elx

IES Nou Derramador

Què és?
A la Lliga de Debat, diversos equips d’estudiants dels territoris de parla catalana (de 4rt d’ESO, batxillerat, cicles formatius i universitaris) s’enfronten dialècticament sobre un tema polèmic i d’actualitat. La Xarxa Vives va posar en marxa l’any 2005 la competició universitària, i des de 2014 organitza també la competició de Secundària i Batxillerat.

cartell_ldu-2017La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx participa en la Lliga de Debat Universitària 2017 de la Xarxa Vives d´Universitats. , que es celebrà des del 24 fins al 27 d’abril a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. L’objecte de debat será  «Cal que el poder públic controle els mitjans de comunicació?»

L´equip que representarà la UMH està compost pels estudiants dels diferents cursos de i titulacions.

dossier de participació Lliga debats Secundària i Batxillerat.

Bases Lliga debats Secundària i Batxillerat.

Tu prens la paraula“ Fullet promocional

YouTube Preview Image