Sala Gris

MIGUEL RÍOS: Memòries d’un ésser Humà

(Col·lecció Alfonso Carrasco)

25 gener– 28 març

Fruit del compromís de la Universitat Miguel Hernández d’Elx amb la cultura contemporània, el cantant i compositor Miguel Ríos és investit com a Doctor Honoris causa en l’Acte de Sant Tomás d’Aquino el divendres 26 de gener de 2018, homenatjant així la brillant carrera musical de l’artista. Amb motiu del solemne acte, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària inaugura l’exposició Miguel Ríos: Memòries d’un Ésser humà (Col·lecció Alfonso Carrasco).

L’exposició pren com a títol el LP homònim de 1974, expressió de l’esperit més polític de Miguel Ríos, i la portada d’aquest disc com a cartell de la mostra, realitzada per l’il·lustrador Màxim Moreno (autor de portades de discos llegendaris de Triana, Paco de Lucía o Albereda). Tatiana Sentamans, comissària de la mostra i padrina del Doctor Honoris causa, planteja un recorregut per diferents moments i fites de la carrera musical de l’artista, a través d’objectes de col·lecció com senzills, EP’s, LP’s, pòsters i altres rareses entorn de la seua figura. Tot el material que compon la mostra és gentilesa d’Alfonso Carrasco, col·leccionista musical que s’ha oferit a prestar les seues peces per a l’exposició. Memòries d’una vida compromesa amb la producció i difusió musical, fruit d’una icona de la música popular i bandera internacional del rock espanyol. Memòries d’un amant del treball ben fet, d’un fan que, amb tanta paciència, ha recol·lectat joies de l’artista. En definitiva, memòria d’un ésser humà per un altre ésser humà.

El projecte Miguel Ríos: Memòries d’un Ésser humà es completa, d’una banda, amb l’actuació durant l’acte d’inauguració de diversos professors de l’Escola de Rock de la UMH, versiona temes de l’artista en el seu honor. I, d’altra banda, es presenta la Càtedra Institucional en Rock, Música Moderna i Noves Tendències, el padrí de les quals d’honor serà el propi Miguel Ríos. Càtedra que es dedicarà a potenciar la formació, la recerca i la promoció del rock i la música moderna. D’aquesta manera la UMH continua apostant per la música rock com a eina de dinamització cultural i social, propòsit ja iniciat en 2014 a través del Títol d’Expert en Rock. Titulació pionera a Espanya que permet als estudiants un aprenentatge musical diferent a les clàssiques lliçons particulars d’un instrument.

 

Sala Gris – Edificio Rectorado y Consejo Social

Universidad Miguel Hernández, Avinguda de la Universitat d’Elx, S/N, 03202 Elx, Alicante

Teléfono conserjería: 966 65 86 04

[Ver pantalla completa]

Exposiciones realizadas curso 2016/2017