Jornades i conferències

Recital de la poetessa Gabriella Gutiérrez

L’Àrea d’Estudis Hispanounidenses de la Càtedra Miguel Hernández, de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha organitzat un recital de les obres poètiques de Gabriella Gutiérrez i Muhs, una de les representants més acreditades de l’actual poesia nord-americana.

Dijous, 6 d’abril, a les 09:30 hores, en l’aula 5 de l’edifici Atzavares en el campus d’Elx. El recital està obert al públic en general i s’emmarca dins de les activitats del 20 aniversari de la UMH.

05-04-17-recital gabriela gutiérrezGabriella Gutiérrez i Muhs és doctora per la Universitat de Stanford (EUA) i professora de Llengües Modernes i d’Estudis de la Dona en la Universitat de Seattle, Washington. A més de la seua extensa activitat investigadora, Gabriella Gutiérrez és autora i editora de diverses obres emmarcades en la poesia chicana, terme d’identitat referit a persones d’ascendència mexicana radicades als Estats Units.

Segons els organitzadors, en els últims cinquanta anys, la població chicana ha destacat en gran manera a l’enriquiment cultural nord-americà amb la seua herència hispanomericana i el seu talent creatiu al moviment cultural divers i multicultural d’aqueix país. En aquest context, l’aportació d’escriptors i poetes chicanos com Gabriella Gutiérrez ha sigut clau per a la descentralització cultural, literària i lingüística dels Estats Units.

En aquesta activitat ha col·laborat el Vicerectorat de Relacions Internacionals i el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària.