Vi club UMH

VI CLUB UMH

Vino_Club UMHTASTOS DE VI DE DIFERENTS CELLERS DE LA REGIÓ.

Aquesta activitat del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, té com a objectiu la divulgació de la cultura de la vinya i del vi entre els afeccionats i persones interessades de la nostra comunitat universitària i del nostre entorn social.

LLoc: Les presentacions de cellers i els tastos es faran al Restaurant Racó d’Anna (partida Maitino d’Elx).
Després del tast el restaurant podrà oferir un menú per a qui voldrà sopar.

Pròxim tast: 25 de maig de 2017. 

Horari: de 19:30h a 21h.

Coordina: David B. López Lluch, professor del Departament d’Economía Agroambiental de la UMH, Director de la Càtedra CASA CESILIA d’Enoturisme i Ambaixador del Champagne en Espanya 2016.

Matrícula ( 20 €/ tast ) en l’apartat “Tipus” tria altres serveis i en “Subtipus” tria el tast de 25 de maig.

Pròxim tats: Especial sobre Champagne.

EL CHAMPAGNE ÉS TEMPS EN UNA BOTELLA

QUÈ ÉS EL TEMPS?… Com podem pensar un dia en només quinze minuts?

Deia Quevedo que “Quan diem que tot temps passat va ser millor, estem condemnant el futur sense conèixer-ho.”

La quarta varietat en champagne és el temps…

Un champagne d’anyada (millésimé) ens expressa què va passar en un determinat any. A més, en champagne aqueix any va ser excepcional… i per açò es fa un vi especial. I, a més, es guarda part del vi d’aqueix any per a quan vengen mal donades. Tu en obrir-lo i assaborir-lo, pots recordar on estaves aqueix any… amb qui estaves… i somriure…

En canvi, un champagne multianyada agafa el millor de tots els anys en una botella. És com seleccionar el que ha pagat la pena i guardar-ho per a gaudir-ho de nou. És supervivència convertida en plaure. En obrir un champagne multianyada, estem obrint una botella que condensa el temps… i açò són els records… temps condensat que portem al present.

Recordar les paraules de Jean-Baptiste Lecaillon, xef de cave de Roederer “aquests champagnes tarden de mitjana 25 anys a fer-se des de la vinya fins que vostè ho gaudeix. Jo porte ací 27, només fa dos anys que controle tot el procés. Fins llavors només era el guardià del temps dels quals em van precedir”

Parlar del temps que conté una botella de champagne… i desafiar a Quevedo… portar el temps passat al present… obrint una botella de champagne.

Tal vegada tinga raó José Luis Sampedro… “El temps no és or; el temps és vida.” … i per això el champagne és l’alegria de viure i l’alegria d’estar viu…ja que el champagne és temps en una botella.

Prof. David B López Lluch

Videos de tastos anteriors

YouTube Preview Image  YouTube Preview Image  YouTube Preview Image