Vi club UMH

Vi club UMH

Cellerer “Casa Agrícola”

Data del tast: 21 de junio 19: 00 horas al Racó d’Anna.

Matrícula: Matricula’t Ací

El nou i més personal projecte de Pepe Mendoza es diu “Casa Agrícola”. Naix de l’evolució tant personal com de l’entorn de la vinya on ha viscut i els més de 25 anys d’experiència a Cellers Mendoza.

Amb un peu a la Marina Alta i un altre al Vinalopó, l’experiència del viticultor s’ha anat eixamplant amb els anys i –tot volent aprofundir en l’origen i la tipicitat dels Vins Alacant DOP- ha enllestit aquest nou projecte en el qual treballa juntament amb la seua família.

El seu projecte parteix de varietats autòctones com ara moscatell, merseguera, monastrell, garnatxa … localitzades en unes 15 hectàrees de parcel·les situades en dues comarques alacantines que ha seleccionat amb delicadesa. A més d’una viticultura depurada, respectuosa amb la planta i la seua relació amb el medi, el projecte suma una elaboració alternativa, artesanal i sense processos complicats; només àmfores, breus criances, el màxim respecte pel raïm i els seus comportaments naturals, ben depurats per oferir en aquesta col·lecció la major frescor i expressivitat de “Alacant”, com ell mateix ha indicat.

Els vins de “Casa Agrícola” són dos blancs i tres negres i es preveu que desenvolupe una gamma més àmplia en els propers anys.